Hoe Je Je Schoorsteen Schoon Te Maken

Gasgestookte en Gel-haarden hebben hun voordelen ten opzichte van traditionele manieren om een ​​schoorsteen te verlichten met het feit dat ze veel handiger zijn voor de gemiddelde Joe. Maar er gaat niets boven de esthetiek en ambiance van een open haard die knettert van hout, met af en toe een sissend vuur. Hoe dan ook, het verisme van de gloeiende sintels heeft ook zijn last. Een veelbetekenend teken dat een plaats in de open haarden van natuurlijk hout is, is de rook die uitwaaiert, waardoor het huis soms een beetje groezelig en krankzinnig wordt. Als een schoorsteen niet goed wordt onderhouden, kan hij soms ook een schoorsteenbrand veroorzaken. Het is dus noodzakelijk om uw schoorsteen zo schoon mogelijk te houden. Het is slim om in gedachten te houden waarom het schoonmaken essentieel is. Enkele van de redenen zijn:

schoorsteen
1. Zoals het iemand misschien bekend voorkomt, is het roet dat uit brandend hout komt, een bijproduct van het aangestoken hout dat Creosoot wordt genoemd. Deze stof kleeft aan de schoorsteenmuren en vormt een vasthoudende laag. De afzetting kan te wijten zijn aan het verbranden van groen of onbewerkt hout.

2. Ongedierte en ongedierte kunnen in de hoeken van onbeschermde schoorstenen verblijven.

3. Schoorstenen die geen schelpdoppen vertonen, worden kwetsbaar voor de elementen, met name de wind, die afzettingen en ander organisch materiaal in de ventilatieopeningen kunnen vormen.Het is ook de moeite waard om de beste tijd op te nemen die het weer ons biedt om schoorstenen te reinigen. Als je het zelf aan het schoonmaken bent, is de zomer het beste moment om te beginnen. Het wordt aanbevolen om de reiniging af te maken vlak voordat de herfst eindigt, vóór het vuurverbrandingsseizoen. Afgezien van het af en toe af en toe schoonmaken, kunnen er momenten zijn waarop je het geïmproviseerd moet opruimen. De voorwaarden kunnen zijn:

1. Wanneer de Creosoot is opgehoopt, is deze meer dan 1 / 4e inch dik op de wanden.

2. Wanneer u regelmatig hout gebruikt in uw schoorsteen.

3. Als u overmatig rauw of niet-gekruid hout verbrandt.

4. Wanneer andere organische materialen die uit de wind worden geveegd de schoorsteen verstoppen.

schoorsteen schoonmaken
Als de schoorsteen in lange tijd niet is schoongemaakt, is het raadzaam om een ​​professional te laten uitvoeren. Als u voorstelt om dat zelf te doen, kan het worden opgenomen in uw voorjaarsschoonmaakschema. Voordat u verder gaat met het schoonmaken, is het noodzakelijk om een ​​reeks gereedschappen te verzamelen, waaronder

1. Schoorsteenborstels
2. Ladders
3. Kunststof bladen
4. Painter’s Tape & Duct Tape
5. Boor met een schroevendraaierbit
6. Veiligheidsbril

En als alle vereisten van pas komen, volgt u de onderstaande stappen.

1. Bevestig de openhaard: snij een royaal stuk van het plastic laken, ongeveer 6 bij 4 voet en plak het vast bij de landing van de open haard. Snijd een ander stuk minstens 12 voet breder dan de openhaard en verzegel het.

2. Schoorsteenkapjes verwijderen: ga op het dak staan ​​met de verlengingsladder (zorg ervoor dat u de boorkop en veiligheidsbril meeneemt) en open de schoorsteenkappen door de boren los te draaien.

3. Boen schoorsteen: gebruik de schoorsteenborstel om het effluent dat zich op de wanden heeft afgezet te verwijderen. Sluit daarna de schoorsteendoppen en ga veilig naar beneden door de ladder te gebruiken.

Het wordt aanbevolen om deze stappen eens per kwartaal uit te voeren om de schoorsteen op en top te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *